Hispaania Maja asutaja Neftalí Peral saadab Hispaania Maja 15-aaastaseks saamise puhul oma kodulinnast Almeríast tervituse eestlastele . Ta räägib Hispaania Maja asutamisest Valli tänaval kuni jõudmiseni Tondile, kus praegu ajaloolises suvemõisas tegutsetakse. Mõnest keelegrupist on välja kasvanud Hispaania keele ja kultuuri keskus. Vaata ise järgi.

Tere!

Täpselt 15 aastat tagasi sündis Tallinnas, Harjumaal, üks väike laps. Aga tal oli ka tugev Hispaania hing ja kirg. See laps oli väike ja ta elas oma esimesed aastad Pikal tänaval, kus oli raudteemaja, aga see oli Hispaania Maja. Ja pärast me kolisime Valli tänavale. Kõik õpilased läksid esimesel korral Valli baari, sest kõik arvasid, et Hispaania Maja oli Valli baaris. Viis aastat tagasi me kolisime Tondi tänavale Kristiines. 

Esimesed aastad olime lihtsalt hispaania keele kool ja meil olid väga-väga väiksed grupid. Meil olid ainult mõned grupid, viis-kuus gruppi. Ajaga tuli meie juurde rohkem inimesi, rohkem õpetajaid, rohkem õpilasi. Ja me müüsime ka natuke raamatuid, just õpikuid. Aga jaanuaris 2019, kui me alustasime Tondi tänaval, seal Hispaania Maja kasvas. Hispaania maja oli siis juba 10 aastat vana ja seal meil olid ka Hispaania tooted, raamatud ja ka reisid Hispaaniasse.

Aga nüüd on meie poiss viisteist aastat vana. Väikesest poisist on saanud peaaegu täiskasvanu. Me oleme väga rõõmsad, et oleme teinud selle reisi koos eestlastega. Nüüd me tahame saata tervituse, et järgmistel päevadel tuleb meilt palju uudiseid selle kohta, mida me teeme järgmised nädalad ja kuud ja millised pakkumised tulevad, millised tulevad septembrikursused ja mis toimub augusti lõpus. Me teeme ka peo, nagu igal augustil, augusti viimasel laupäeval. Me tahame kindlasti kohtuda ka nende õpilastega, kes olid meiega 15 aastat tagasi, kes õppisid meiega kaks-kolm aastat. Nii ammu pole neid õpilasi näinud. Kõik on teretulnud alates augustist kuni detsembrini. Tulge meile külla, tervitage ja decir hola. Tulge palun. Ma olen nii rõõmus, et oleme ikka kõik koos oma õpilastega ja eestlastega ka. Adiós.