Kaks sammu lähemale hispaania maailma: Venezuela ja speed-friending

Märtsikuu esimesed nädalad tõid Hispaania Maailma Festivalile mitmekesiseid kohtumisi, mis viisid meid nii Ladina-Ameerika kultuuride avastamisele kui ka hispaania keele harjutamisele mõnusas seltskonnas. Tutvusime Venezuela värvika ajaloo ja traditsioonidega Luz Rodriguezi juhendamisel ning saime kogeda hispaanialikku melu Viva Latin Foodsis toimunud speed-friending õhtul. Kaks täiesti erinevat, kuid sama eesmärki teenivat sündmust – tuua meid samm-sammult lähemale hispaaniakeelse maailma rikkusele ja sõbralikkusele.

Mõlemast sündmusest võttis osa ka Hispaania Maja vabatahtlik Sixtyn-Gloria Toomas, kes pani oma muljed ja kogetu kirja ning jagab neid nüüd meie blogis.

Toeta Pádel õlu loomist!

Padel ja Pádel – ideaalne kombinatsioon! Hispaania Maja ja Vaat Brewery & Taproom on käed löönud ning tahavad tuua sinuni uue ja kerge Hispaania stiilis laagerõlle Pádel – inspireeritud sportlikust energiast ja sõpradega jagatud heast ajast! Toeta meie ühisrahastuskampaaniat ja aita meil toota Pádeli esimene partii.

Hispaania Maja raamatusoovitus: Leonardo Padura “Sügismaastik”

Selle kuu raamatusoovitus on Kuuba kirjaniku Leonardo Padura neljas osa krimisarjast „Neli aastaaega“. Autor ise on neid nimetanud võltskrimiks, sest mõrvaloost olulisemaks seab ta olustiku ja inimesed, tähtsal kohal on dekadentlik Havanna, põlvkondlik pettumus, vankumatu sõprus ja noorpõlvenostalgia.

RETSEPTID: Chovi – kolm hispaania klassikalist kastet – alioli, brava ja Caesari kaste

Hispaania maitsed sinu köögis: Choví kastmete abil lihtsad ja maitsvad retseptid!
Hispaania köök on tuntud oma maitserikaste ja autentsete roogade poolest, milles mängivad suurt rolli just kastmed. Klassikalised alioli, salsa brava ja Caesari kaste annavad igale roale iseloomuliku maitse ja tekstuuri, olgu tegu lihtsa tapas-taldriku või toitva pearoaga.

Selles postituses jagame mitmeid lihtsaid, kuid maitsvaid retsepte, mis toovad Hispaania köögi võlud sinu lauale. Iga retsept on loodud kasutades Choví kvaliteetseid kastmeid, mis on Hispaanias armastatud ja tuntud oma traditsiooniliste retseptide ja suurepärase maitse poolest.

Avasta Choví kastmete mitmekülgsus – olgu see kreemjas alioli, vürtsikas salsa brava või klassikaline Caesar kaste –, ning naudi tõelist Hispaania maitserännakut!

12 kuud Hispaanias: mida avastada igal aastaajal

Unistad reisist Hispaaniasse? Ükskõik, millal sa sinna sõidad, see riik võlub sind alati – olgu selleks rahvuslikud pidustused, hingematvad vaated või kultuurisündmused, mis jäävad pikaks ajaks meelde. Hispaania kutsub sind avastama igal aastaajal – vali endale sobiv kuu ja lase seiklusel alata!

Hispaania on riik, kus iga nurga taga ootab midagi erilist – alates sajanditevanustest traditsioonidest kuni unikaalsete loodusimede ja maitseelamusteni. Kas sind tõmbavad värvikad festivalid, ajaloolised linnad või päikesepaistelised rannad? Siin on igal kuul midagi, mis paneb su südame kiiremini põksuma. Olgu sinu eesmärk lõõgastus või seiklus – Hispaania pakub seda kõike.

Gilda: baski aperitiivide kvintessents

Avastage Põhja-Hispaania autonoomse piirkonna kõige kuulsam „pintxo“
Baskimaa tapadel on nimi ja omadused, mis eristavad neid ülejäänud Hispaania tapadest. Kuigi traditsioon on sarnane, on baskidele vastukarva, et sõprade seltsis õlle kõrvale söödavate suupistete kohta öeldakse „tapad“. Selles piirkonnas kannavad need hoopiski nime „pintxos“ ja kuigi need on sisuliselt samad, mis tapad, esineb siiski mõningaid erinevusi.
Nimetus „pintxo“ viitab puutikule, mille otsa toit tavaliselt torgatakse, et see laiali ei pudeneks ning et seda oleks lihtsam suhu pista. Peamine erinevus pintxo ja tapa vahel seisneb päritolupiirkonnas ja toidu serveerimisviisis. Pintxo on pärit Põhja-Hispaaniast: peamiselt Baskimaalt ja Navarrast. Tapa juured on seevastu Andaluusias, kuigi tänapäeval on see laialt levinud suuremas osas Kesk- ja Ida-Hispaanias.

La gilda: el aperitivo por excelencia del País Vasco

En el País Vasco, las tapas tienen un nombre y características distintas a las del resto de España. Aunque la tradición es similar, a los vascos les duele que se le llame “tapa” a los pequeños platos de comida que se comen entre horas en compañía de una cerveza y amigos. En esta región, a esta comida se le conoce como “pintxo”, y es esencialmente lo mismo que las tapas pero con algunas variaciones.

El nombre de “pintxo” hace referencia al palillo con el que normalmente se sujeta la comida para asegurarse de que no se esparza y facilitar su entrada en la boca. La diferencia principal entre un pintxo y una tapa es su región de procedencia y la forma en la que se presenta la comida. El pintxo viene del norte de España: principalmente de las regiones de País Vasco y Navarra. La tapa, en cambio, tiene sus orígenes en Andalucía aunque a día de hoy su uso está extendido en gran parte del centro y el este del país.

Uusaastalubaduste inspiratsioon hispaania ja maailmaklassika tsitaatidest

Uus aasta on ideaalne aeg, et mõelda oma unistustele ja eesmärkidele. See on hetk, kus vana saab asendada uuega ja me saame oma elu kujundada nii, nagu soovime. Selle teekonna jooksul vajame motivatsiooni, mis hoiaks meid inspireerituna ja sihikindlana. Just seepärast jagame sinuga tsitaate, mis on läbi aegade olnud inspiratsiooni allikaks nii hispaanlaste kui ka teiste maailma suurkujude seas.

Tsitaadid, mida täna jagame, sobivad ideaalselt keeleõppijatele, kultuurihuvilistele või kõigile, kes soovivad uut aastat alustada positiivse hoiakuga. Need mõtted annavad meile julgust unistada suurelt, pingutada oma eesmärkide nimel ja meenutada, et kõik, mida vajame edu saavutamiseks, peitub meie sees.