Täna jagame ühte erakordselt maitsvat ja elegantset rooga – täidetud spargleid seentega. See roog on suurepärane valik nii pidulikumaks õhtusöögiks kui ka igapäevaseks toidukorraks. See pakub nii rikkalikku maitsete kombinatsiooni kui näeb ka kaunis välja. Retseptis kasutame El Navarrico valgeid spargleid, mis on oma kvaliteedi poolest tuntud ja armastatud. Sukeldume koos selle hõrgu roa valmistamisse!

Koostisosad

  • Kaks 580 ml purki El Navarrico valgeid „cojonudos” spargleid (12 tk)
  • 12 suurt lehtsalati lehte
  • 250 grammi värskeid seeni (näiteks šampinjone)
  • 100 grammi hakitud sinki
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 muna
  • Jahu (paneerimiseks)
  • Õli (praadimiseks)
  • Sool ja pipar
  • 200 grammi rohelist sparglit
  • 500 grammi vahukoort
  • Kuidas valmistada?

    1. Keeda valgeid spargleid vees mõni minut, kuni need on kergelt pehmed. Peale keetmist pane sparglid majapidamispaberi peale nõrguma.
    2. Haki küüslauk peeneks. Kuumuta pannil õli ja prae küüslauku paar minutit.
    3. Puhasta seened ja haki peenteks ribadeks. Lisa küüslauguga pannile ja prae seeni, kuni need on kuldpruunid. Maitsesta soola ja pipraga.
    4. Lisa pannile hakitud sink. Prae segu veel paar minutit ja lase sellel pärast jahtuda.
    5. Lõika valged sparglid pooleks, aga mitte täiesti läbi. Pane valminud segu sparglite sisse.
    6. Pehmenda lehtsalati lehed. Selleks keeda potis vett, lase sellel natuke jahtuda ja kasta lehed mõneks sekundiks kuuma vette. Pärast lase liigsel veel nõrguda, asetades lehtsalat majapidamispaberile.

    7. Keera kõik sparglid lehtsalatisse.

    8. Sega omavahel kokku jahu ja muna. Kasta lehtsalatisse keeratud sparglid segu sisse ja prae neid mõlemalt poolt, kuni nad on kuldpruunid.

    9. Blenderda vahukoor ja metsikud sparglid kastmeks.

    10.Kuumuta ahi 220 kraadini ja küpseta kastmega ülevalatud spargleid ahjus 20 minutit.

    11. Serveeri koheselt.

     

    Head isu!  ¡Buen provecho!